Mad

Mad

I Danmark er vi rigtig glade for mad, og vi er rigtig glade for det traditionelle danske køkken, som blandt andet består er smørrebrød, flæskesteg, and og meget andet. Man har set de seneste år, at der er poppet flere restauranter op, som har specialiseret sig i lige nøjagtigt danske egnsretter, hvilket jo er rigtig lækkert.

Generelt ses det, at der kommer flere og flere restauranter rundt om i landet – vi er meget madglade, og derfor finder man også mange forskellige madkulturer. Vi er især glad for det italienske og asiatiske, man faktisk kan vi bare godt lide at forkæle hinanden med god mad. Det er noget rigtig mange sætter pris på og prioritere.

Mad opskrifter
Det kan tit være svært at finde på mad til hele ugen. Og ugerne kan meget ofte komme til at ligne hinanden, fordi man mangler inspiration. Et godt sted at finde inspiration til aftensmaden er i form af mad opskrifter. Om dette er på nettet eller i opskriftsbøger gør lige meget, så længe man finder nogle mad opskrifter, som kan give en inspiration til de kommende aftener, og som hele familien kan lide.

Sund mad
Hver dag skal man have tre store måltider og to små mellemmåltider. Men mad er jo ikke bare mad. Det er vigtig hvilke mad man vælger at fylde sin krop med. Hver dag hører man nye ”råd” om, hvilken mad man skal spise for at bibeholde sit gode helbred. Sund mad er som udgangspunkt varieret kost, hvor der ikke er for meget fedt eller olie. Og man kan altså få rigtig meget god sund mad, det er bare med at finde nogle indbydende retter, som hele familien vil spise.

Indisk mad
Indisk mad er kendetegnet ved en masse forskellige krydderier, som er med til at spice det hele lidt op. Indisk mad overlader meget til, hvad man lige har lyst til. I mange af retterne kan man skifte kødet og grøntsagerne ud, hvis man fx hellere vil have kylling frem for gris. Der er så mange muligheder. Det er faktisk mest de forskellige blandinger af krydderier, som er vigtige, og med disse kan man gøre lidt, hvad man vil.

Mexicansk mad
I Danmark bliver mexicansk mad associeret med pandekager, taco, salsa og nachos. Det har lidt på sig, men er dog ikke vaskeægte mexicansk. Mexicansk er ofte spicy, og så elsker de at bruge en masse forskellige bønner på forskellige måder. Det handler om kød, grøntsager og krydderier, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.